Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ε.2074/2022-ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΗΣ Δ.Ο.Σ.

Με την  Ε. 2074/12.9. 2022  της Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ)  με θέμα "  Θέμα: Παροχή διευκρινίσεων και οδηγιών για την πιστοποίηση της φορολογικής κατοικίας αλλοδαπής επί των εντύπων: 1) «Αίτηση για την εφαρμογή των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδος και …………» και 2) «Ετήσια αίτηση επιστροφής φόρου εισοδήματος» "  διευκρινίζονται  τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,

                                                          ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

                                                                Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 

Εγκύκλιος που αφορά στην παροχή νεότερων οδηγιών σχετικά με την πιστοποίηση της φορολογικής κατοικίας αλλοδαπής στα έντυπα: 1)«Αίτηση για εφαρμογή της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας» και 2) «Ετήσια επιστροφή φόρου εισοδήματος», καθώς έχουν διαπιστωθεί διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο έκδοσης του Πιστοποιητικού Φορολογικής Κατοικίας από κράτη με τα οποία η Ελλάδα διατηρεί ΣΑΔΦΕ» 

                                                                 Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 

Οδηγίες σχετικά με την πιστοποίηση φορολογικής κατοικίας αλλοδαπής κατά τη συμπλήρωση των εντύπων: 1)«Αίτηση για εφαρμογή της Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδος και ………..» και 2) «Ετήσια επιστροφή φόρου εισοδήματος», 

                                                                  Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 Υπάλληλοι των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, καθώς και φορολογούμενοι, σχετικά με τη συμπλήρωση των εντύπων για την πιστοποίηση της φορολογικής κατοικίας από αρμόδιες αρχές αλλοδαπής με σκοπό την εφαρμογή των ΣΑΔΦΕ.

 Δείτε ολόκληρη την Ε.2074/2022.Εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *