Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Α.1125/2022-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Α.Φ.Μ. ΛΟΓΩ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

Με  την  Α. 1125/2.9.2022 της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) - που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 4889/16.9.2022  τεύχος  Β-' με θέμα " Καθορισμός διαδικασίας ενεργοποίησης στο Φορολογικό Μητρώο του Α.Φ.Μ. των φορολογουμένων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που έχουν προβεί στη διακοπή των εργασιών τους στη Δ.Ο.Υ. χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το στάδιο της εκκαθάρισης, καθώς και της αναβίωσης της διαδικασίας της εκκαθάρισης σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 4919/2022 (Α’ 71)» "  ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα, ....αποφασίζουμε:                    

                    Άρθρο 1

 Καθορίζεται διαδικασία ενεργοποίησης στο Φορολογικό Μητρώο του Α.Φ.Μ. των φορολογουμένων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων: 

       1) που δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ και έχουν προβεί στην διακοπή των εργασιών τους στη Δ.Ο.Υ. χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το στάδιο της εκκαθάρισης, ως όφειλαν, καθώς υπήρχε εκκρεμότητα αυτών, όπως χρηματική απαίτηση ή χρέος προς τρίτους ή εταιρική περιουσία ή πάγιο που δεν διατέθηκε στους εταίρους, μετόχους κ.λπ. και

      2) που έχουν προβεί σε διακοπή των εργασιών τους στη Δ.Ο.Υ. και επανεγγραφεί στο ΓΕΜΗ λόγω αναβίωσης της διαδικασίας της εκκαθάρισης σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 4919/2022 (Α’ 71).

                        Άρθρο 2 

Για την ενεργοποίηση του Α.Φ.Μ. των προσώπων του άρθρου 1 υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της ΑΑΔΕ «Τα Αιτήματά μου», το έντυπο Δ211 «Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρησης» με την ένδειξη «Μεταβολή», επιλέγοντας την αντίστοιχη «Διαδικασία» από την «Θεματική Ομάδα» του «Μητρώου». Με το συγκεκριμένο έντυπο δηλώνεται και η σχέση εκπροσώπησης, κατά περίπτωση. Ως αρμόδια ορίζεται η Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρισκόταν η έδρα της επιχείρησης κατά τη διακοπή των εργασιών της. Εναλλακτικά, το έντυπο Δ211 δύναται να υποβάλλεται στο Τμήμα ή Γραφείο Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με αυτοπρόσωπη παρουσία ή να αποστέλλεται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς.

  Με το ως άνω έντυπο συνυποβάλλονται υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:  ...

Δείτε ολόκληρη την Α.1125/2022.Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *