Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Κ.Υ.Α 45352/Σ7939/2021 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Με την  Κ.Υ.Α  Αριθ. οικ.45352/Σ 7939 /30.6.2021 των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με θέμα " Παράταση προθεσμίας καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID -19.'" ορίζονται  τα ακόλουθα.Ειδικότερα,.....αποφασίζουμε: 

                Άρθρο 1 

       Παράταση καταβολής δόσεων ρύθμισης εργοδοτών

 Για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες του άρθρου 2 της παρούσας, η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών, απαιτητών έως 30/6/2021, καθώς και η προθεσμία όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης, παρατείνεται κατά έναν (1) μήνα.  

Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασηςκαταβολής των δόσεων δεν υπολογίζονται πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις. 

 Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις της οικείας ρύθμισης που αφορά η δόση.

             Άρθρο 2  

        Δικαίωμα υπαγωγής 

Στις διατάξεις του άρθρου 1 υπάγονται επιχειρήσεις ή εργοδότες που:

       α) απασχολούν μισθωτούς που αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση, 

        β) έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 05/11/2020, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενερ-γού κατά την 05/11/2020 κωδικού δευτερεύουσας δρα-στηριότητας, από τους αναφερόμενους στο συνημμένο πίνακα, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πα-ρούσας, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλω-ση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο Κ.Α.Δ. στις 05/11/2020

Δείτε ολόκληρη την

Eδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *