Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Σ.τ.Ε 651-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ (Σ.Α.Δ.Φ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ) ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Σ.τ.Ε 651/2020 

Φορολογία εισοδήματος. Σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την αποτροπή της φοροδιαφυγής σε σχέση με τους φόρους εισοδήματος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Εισόδημα ημεδαπής α.ε., το οποίο προκύπτει στην Κύπρο και φορολογείται σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία, συνυπολογίζεται για την εξεύρεση του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος, επί του τελευταίου καθορίζεται ο αναλογών συνολικός φόρος, παραχωρείται δε έκπτωση για τον φόρο που καταβλήθηκε στην Κύπρο.

Αν στη συνέχεια, δια της αφαίρεσης των ποσών τυχόν άλλων εκπεστέων φόρων των περ. α και β της παρ. 4 του άρθρου 109 του ΚΦΕ, προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο,  χωρεί εφαρμογή της παρ. 5. Εσφαλμένα κρίθηκε ότι νόμιμα εξέπεσε από τον φόρο που αναλογούσε στο φορολογητέο εισόδημα της αναιρεσείουσας ο φόρος αλλοδαπής, έπειτα από την έκπτωση από αυτόν του προκαταβληθέντος και παρακρατηθέντος, δεν ετίθετο δε ζήτημα διπλής φορολογίας. Η αναίρεση ασκήθηκε παραδεκτά κατά το άρθρο 12 παρ. 1 του ν.3900/2010. Δεκτή η αναίρεση (αναιρεί την αριθμ. 1765/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών). Όμοια με την αρ. 652/2020 ΣτΕ.

Δείτε ολόκληρη την Απόφαση του Σ.τ.Ε. 651/2020. Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *