Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΣΛΟΤ: Α.Π.2453/2020-ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 Με την  Αριθμ. Πρωτ. 2453 ΕΞ 03.11.2020 του ΣΛΟΤ με θέμα " : Ερώτημα για την Διαχείριση Εξόδου σε Εισαγωγή Αγαθών από το Εξωτερικό " η απάντηση σε σχετικό ερώτημα είναι.    

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ [...]

Συνεπώς, εάν το κονδύλι που αφορά στο συγκεκριμένο έξοδο του ερωτήματος, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του μη σημαντικού μεγέθους, ώστε να δικαιολογείται η, κατά παρέκκλιση, αποτίμηση των εισαγόμενων εμπορευμάτων, ενώ ταυτοχρόνως βοηθά στο να εξαλείφεται ο κίνδυνος λανθασμένων υπολογισμών, είναι δυνατή η καταχώριση των σχετικών ποσών σε λογαριασμό εξόδου της ομάδας 6 και η μεταφορά του στα αποτελέσματα χρήσης.



Τέλος, ο συνδυασμός των ανωτέρω οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η διοίκηση της οντότητας, θα πρέπει να κρίνει, σε ποιο βαθμό η μη συμπερίληψη του επίμαχου εξόδου στο τελικό κόστος κτήσης των εισαγομένων αγαθών, είναι σύννομη με την έννοια του «σημαντικού μεγέθους» και δεν επηρεάζει την περιουσιακή κατάσταση και τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος κατανομής της δαπάνης στο τελικό, κατά μονάδα κόστος εισαγωγής, των εμπορευμάτων.

 Δείτε ολόκληρη την ΣΛΟΤ: Α.Π.2453/2020Εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *