Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΑΛΛΑΓΗ Φ.Π.Α ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜ. ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Με την Α.Υ.Ο.-Πολ.1268/30.12.2011 του ΥΠΟΙΚ με θέμα " Απαλλαγή από το ΦΠΑ της παράδοσης αγαθών και παροχής υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των ρυθμίσεων των διπλωματικών και προξενικών σχέσεων και για τις ανάγκες των αναγνωρισμένων από την Ελλάδα διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών ή των μελών του προσωπικού τους."ορίζονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
1. Δικαιούχα απαλλαγής, από το Φόρο Προστιθέμενες Αξίας (ΦΠΑ), πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις των εδαφίων αα), ββ) και δδ) της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 27  του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) είναι, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 3:
α) Οι διπλωματικές αποστολές και οι προξενικές αρχές, καθώς και οι διπλωματικοί και προξενικοί υπάλληλοι, και το αλλοδαπό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό των διπλωματικών και προξενικών αρχών.
β) Οι αναγνωρισμένοι από την Ελλάδα διεθνείς οργανισμοί και τα μέλη του προσωπικού τους.
γ) Η Ευρωπαϊκή Κοινότετα, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καθώς και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί που έχουν συσταθεί από τις Κοινότητες.
δ) Οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί που είναι εγκατεστεμένοι στην Ελλάδα και το προσωπικό τους, καθώς και τα εγκαταστημένα στην Ελλάδα Γραφεία των διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και το προσωπικό τους.
2. Η απαλλαγή αυτή παρέχεται υπό τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που ορίζονται στα επόμενα άρθρα.

Δείτε ολόκληρη την Α.Υ.Ο.-Πολ. 1268/2011.http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/c6/3f/f4/c63ff42c6b4897f94fdabd5fa0ccd1af364ebe40/application/pdf/%CE%A0%CE%9F%CE%9B+1268.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *