Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΕΦΕΕΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/2/2024-ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

 
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ενημέρωση για την ολομέλεια των πρόεδρων των ενώσεων της ΠΟΦΕΕ
Κάλεσμα για την κινητοποίηση μας στις 23/2/2024
Ο αγώνας συνεχίζεται…
Κλείνουμε τα γραφεία μας στις 23/2/2024, απέχουμε από κάθε φορολογική ή λογιστική πράξη.
Όλοι συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΦΕΕΑ στις 23/2/2024 και ώρα 11.00 στο Υ.Ο ( Καραγεώργη Σερβίας 10).
Συμμετέχουμε στο πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 28/2/2024 ώρα 10.30 π.μ.
Την Παρασκευή 16/2/2024, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ολομέλεια των πρόεδρων των ενώσεων των λογιστών - φοροτεχνικών όλης της χώρας, μετά από κάλεσμα του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ.
Είχαμε μια κρυφή ελπίδα μήπως, έστω και την τελευταία στιγμή, υπάρξει κάποια αντίδραση από το δευτεροβάθμιο όργανο του κλάδου στην ομοβροντία μέτρων και ενεργειών από την μεριά της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ, ενάντια στον κλάδο όπως τελευταία το «κλείδωμα» των δηλώσεων ΦΠΑ, τις καταχρηστικές εντολές διασταυρωτικών ελέγχων για my data-Ε3. Αντί αυτού ακούσαμε ότι δεν υπάρχει κλείδωμα των δηλώσεων του ΦΠΑ !!! ή ότι οι διασταυρωτικοι έλεγχοι my data -E3 για τη χρήση 2022 έγιναν με πρωτοβουλία κατώτερων υπαλλήλων και όχι της διοίκησης της ΑΑΔΕ… Ακόμα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου είναι η ύπαρξη του ορίου των 30.000 ευρώ στην υπογραφή δηλώσεων και με την κατάργηση του θα πάει μπροστά ο κλάδος !!! Ευλόγησαν φυσικά τα γένια τους γιατί η ΠΟΦΕΕ εκπροσωπείται στις επιτροπές του υπουργείου οικονομικών, οπότε η παρέμβαση και η επίλυση των προβλημάτων μας είναι εξασφαλισμένη….
Με τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος η μεγάλη πλειοψηφία των πρόεδρων και του ΔΣ δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν ασχολήθηκε.
Ελάχιστοι, μέσα σ αυτούς και η ΕΦΕΕΑ ανέδειξαν για μια ακόμα φορά τα πραγματικά προβλήματα που βιώνει ο αυτοαπασχολούμενος - o λογιστής -στρια φοροτεχνικός .
Λίγοι συμφώνησαν ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι ο ενωμένος αγώνας για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας και του ψωμιού μας.
Ο υφυπουργός κ. Θεοχάρης που παραβρέθηκε στην συζήτηση, μας είπε ότι οι αποφάσεις για τα my data δεν πρόκειται να αλλάξουν, η νομοθεσία θα εφαρμοστεί, δεσμεύτηκε μόνο για την κατάργηση του ορίου των τριάντα χιλιάδων στην υπογραφή των δηλώσεων, καθώς και την έκδοση της ΚΥΑ για την ασθένεια, η οποία δεν μπορεί να είναι εκτός των πλαισίων της ( ατελούς ) νομοθετικής ρύθμισης που υπάρχει.
Η μέχρι σήμερα η εμπειρία έχει δείξει ότι ούτε οι «διαβουλεύσεις » ούτε η συμμετοχή στις επιτροπές από μόνη της έλυσαν τα προβλήματα του κλάδου.
Το Υ.Ο και η Α.Α.Δ.Ε περιφρονούν επιδεικτικά τον σκληρά δοκιμαζόμενο κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών, όπως και η κυβέρνηση συνολικά τα λαϊκά στρώματα.
Γνωρίζουμε επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ δεν είναι η σύλληψη της φοροδιαφυγής με τα my data, αλλά το τσάκισμα μέσω προστίμων για ανούσιες τυπικές παραβάσεις – αποκλίσεις των αυτοαπασχολούμενων λογιστών και μικρών επιχειρήσεων .
Είναι ξεκάθαρα αντιληπτό πια και στον πλέον καλόπιστο ότι είμαστε στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών και των μεγάλων εταιρειών του χώρου, όπου με μεθοδευμένες επιλογές οδηγούμαστε στην συγκέντρωση λογιστικού έργου στα μεγάλα εταιρικά σχήματα ελεγκτικών εταιρειών και άλλων στερώντας έτσι λογιστική ύλη από τους αυτοαπασχολούμενους και τους ιδιοκτήτες μικρών επί τω πλείστων οικογενειακής φύσεως λογιστικών γραφείων της Χώρας.
Δυστυχώς η ομοσπονδία μας, η ΠΟΦΕΕ και εκπρόσωποι αρκετών ενώσεων θεωρούμε ότι δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων .
Καλούμε τα μέλη της Ένωσης και κάθε μάχιμο συνάδελφο της Αττικής να στρατευθεί στην προσπάθεια αντίδρασης σε αυτές τις πολιτικές επιλογές γιατί οι επιπτώσεις από την εφαρμογή τους πλήττουν άμεσα τα συμφέροντα του κλάδου.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για ατομικές λύσεις.
Μόνο η συλλογική δράση θα δώσει λύσεις στα προβλήματα μας.
Κλείνουμε τα γραφεία μας στις 23/2/2024 , απέχουμε από κάθε φορολογική ή λογιστική πράξη.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23/2/2024 και ώρα 11.00 στο Υ.Ο ( Καραγεώργη Σερβίας 10).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1 MY DATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.
2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας.
3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα » των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.
4. Ανάκληση των καταχρηστικών εντολών ελέγχου για τα Μy data.
5. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.
6. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.
Καλούμε τις Ενώσεις φοροτεχνικών όλης της χώρας σε συντονισμό δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των συναδέλφων.
Φυσικά δεν μειώνουμε τη σημασία και των προβλημάτων που μας απασχολούν ως πολίτες, που η ένωση μας συνεχώς αναδεικνύει.
Ζητήματα όπως η δυσβάστακτη ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα και την ενέργεια, οι πλειστηριασμοί, η διάλυση του συστήματος υγείας, η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλα δεν μας αφήνουν αδιάφορους.
Για τους λόγους αυτούς συντονιζόμαστε με άλλες ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, εργαζομένων και με άλλους κοινωνικούς φορείς και συμμετέχουμε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στα Προπύλαια τις 28/2/2024 στις 10.30 π.μ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ενωμένο αγώνα των αγροτών και καλούμε σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 20/2/24 στο σύνταγμα.
Ο πρόεδρος Η γενική γραμματέας
Παύλος Αποστόλου Αναστασία Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *