Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024 ΣΕ 11 ΔΟΣΕΙΣ & ΣΕ 12 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2025-ΜΕΧΡΙ 8/3/2024 ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ Ε9 ΤΟΥ 2024

 Με τροπολογία (93/8) που κατατέθηκε στην Βουλή στο Σ/Ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα "Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης"ορίζονται τα ακόλουθα.

 Με Τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας επέρχονται οι παρακάτω ρυθμίσεις.
1.α. Απαλλάσσονται από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.ΙΑ.). κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα. ακίνητα σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής Προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης της προαναφερόμενης απαλλαγής. ο φόρος βεβαιώνεται και καταβάλλεται

εφάπαξ. εντόκως.
β. Διευρύνεται το χρονικό πεδίο της απαλλαγής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. (και για το έτος2024) στα αναφερόμενα ακίνητα. κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.
 

2. Αυξάνεται ο μηνιαίος αριθμός δόσεων καταβολής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. από δέκα (10) σε δώδεκα (12). Ειδικά για το τρέχον οικονομικό έτος ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων καταβολής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. ορίζεται σε έντεκα (11).
3. Επανακαθορίζεται η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

 - Ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) υποβάλλει αυτήν μέχρι και την 31η
Ιανουαρίου του επόμενου έτους
από την ημέρα της σύστασης,απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής κ.λ.π. από το Φ.Ε. 2025

-Ειδικά νια το έτος 2024, η δήλωση του Ε9 υποβάλλεται μέχρι και την 8η Μαρτίου 2024.. 

 4. Επανακαθορίζεται το πλαίσιο χρηματοδότησης τη οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 99 του ν. 5079/2023. σχετικά με τη στήριη του Τουρισμού της νήσου Ρόδου για το έτος 2024. ώστε να καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμού του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. αντί από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. του ίδιου Υπουργείου.

Δείτε την τροπολογία .Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *