Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Γ.Ε. 143500/2022-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Α.Π.Δ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ Α.Π.Δ

 Με το Γενικό Έγγραφο 143500/28.3.2022 του ΕΦΚΑ  με θέμα "«Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαχείριση Α.Π.Δ. ως προς την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή ΑΠΔ κατά το άρθρο 69 Ν.4635/2019» 

α) Η υπ’ αριθμ. 1/2020 εγκύκλιος του e-Ε.Φ.Κ.Α. 

β) Το υπ’ αριθ. 152298/Σ.48631/27-04-2021 Γενικό Έγγραφό μας" διευκρινίζονται τα ακόλουθα. Ειδικότερα,

 Για τις περιπτώσεις εργοδοτών της ως άνω κατηγορίας που είχαν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας όχι το σύνολο, αλλά μέρος μόνο του προσωπικού τους - το οποίο ασφαλίζεται μέσω ΑΠΔ με τη χρήση του Τύπου Αποδοχών 18, χωρίς υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών

εισφορών, λόγω κάλυψής τους απο τον Κρατικό Προϋπολογισμό - η υποχρέωση καταβολής των απαιτητών εισφορών ή μέρους αυτών, που προβλέπεται στην εγκύκλιο 1/2020 προκειμένου να καταχωριστούν οι ΑΠΔ στο ΟΠΣ, αφορά αυτές που αντιστοιχούν στην ασφάλιση του λοιπού προσωπικού τους, που δεν ασφαλίζεται με χρήση του Τύπου Αποδοχών 18.

 - Σχετικά με τον υπολογισμό των προς καταβολή απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπονται ανάλογα με την προσέλευση του εργοδότη (πρώτη, δεύτερη, κλπ.) προκειμένου να καταχωριστούν οι ΑΠΔ στο ΟΠΣ, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των καταβολών ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσής τους. Δηλαδή στις περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται στο σύνολό τους ή εν μέρει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (π.χ. Επιδότηση Παγίων Δαπανών Εργοδότη, Προγράμματα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ & 100.000 Νέων Θέσεων Εργασίας, Τακτικές Αποδοχές Covid-19), για την καταχώριση των ΑΠΔ θα ληφθεί υπόψη το σύνολο των ποσών που καταβάλλονται, συμπεριλαμβανομένων και των καταβολών που προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες της 1/2020 εγκυκλίου e-ΕΦΚΑ και του υπ’ αριθ. 152298/Σ.48631/27-04-2021 Γενικού Εγγράφου.

 Δείτε το Γ.Ε 143500/2022. Εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας κυρίες και κύριοι. Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο μέσα σε 24 έως 48 ώρες; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να κάνετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι χρηματοοικονομικός μεσίτης και είμαι επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Έλαβα υπόψη μου ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Είμαι εδώ για να προτείνω σε όποιον αναζητά δάνειο να επικοινωνήσει με την Novelty Finance για δάνειο με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%. Είναι μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία δανείων και μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email: | noveltyfinances@gmail.com | Ή στείλτε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες.

    Η NOVELTY FINANCE παρέχει λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό δάνειο, Επιχειρηματικό δάνειο και πολλές άλλες). Προσφέρουν ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Τι λαμβάνετε όταν κάνετε αίτηση με το Novelty Finance:
    • Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση.
    • Ανταγωνιστικά επιτόκια (3% ετησίως)
    • Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
    • Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε πρόσθετα κεφάλαια
    • Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε και οπουδήποτε.
    • Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
    • Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ EMAIL στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή να στείλετε ένα μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *