Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Αριθ. 142581/2021 -ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ Α.Ν 89/1967

Με την Αριθμ. 142581 του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης με θέμα "Καθορισμός δικαιολογητικών και στοιχείων αίτησης για την υπαγωγή αλλοδαπών και ημεδαπών εταιρειών στις διατάξεις του α.ν. 89/1967."ορίζεται ότι. Ειδικότερα,....... αποφασίζουμε: 

Άρθρο 1 

                                    Σκοπός

        Με την παρούσα απόφαση, η οποία εκδίδεται κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 3 του α.ν. 89/1967 «Περί εγκαταστάσεως εν Ελλάδι αλλοδαπών Εμποροβιομηχανικών Εταιρειών» (Α΄ 132), επανακαθορίζονται τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η αίτηση και τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά, για την υπαγωγή αλλοδαπής ή ημεδαπής εταιρείας στις διατάξεις των άρθρων 1 έως 5 του α.ν. 89/1967.

                       Άρθρο 2 

               Δικαιολογητικά και στοιχεία

                αίτησης αλλοδαπής εταιρείας 

         Α. Τα στοιχεία και δικαιολογητικά που πρέπει να περιλαμβάνονται στο αίτημα αλλοδαπής εταιρείας για εγκατάσταση στην Ελλάδα γραφείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 89/1967 είναι τα εξής: 

          1. Αίτηση και ερωτηματολόγιο, όπως αυτά παράγονται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, υπογεγραμμένα από τον ορισθέντα νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, στα οποία αναφέρονται τα στοιχεία της αλλοδαπής εταιρείας, τα στοιχεία του γραφείου που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα, τα στοιχεία της δραστηριότητας που θα  αναπτύξει αυτό (παρεχόμενες υπηρεσίες, λήπτριες εταιρείες, προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη και απασχόληση για την πενταετία), καθώς και τα στοιχεία υπολογισμού του προτεινόμενου για το γραφείο ποσοστού κέρδους επί των δαπανών.

         2. Πρόσφατη βεβαίωση (εντός τριμήνου) του Μητρώου, στο οποίο έχει καταχωρηθεί η εταιρεία (Πιστοποιητικό Καλής Λειτουργίας της αρμόδιας αρχής ή του εμπορικού μητρώου της χώρας έδρας της εταιρείας), από το οποίο προκύπτει η νόμιμη σύσταση και λειτουργία της, το έτος σύστασης, η έδρα καθώς και η διοίκηση (μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ή διαχειριστές) και η εκπροσώπηση στην έδρα της (πρόσωπα που δεσμεύουν την εταιρεία με την υπογραφή τους). Σε περίπτωση που η διοίκηση ή η εκπροσώπηση ή η έδρα δεν προκύπτουν από το παραπάνω πιστοποιητικό, περιλαμβάνονται στην Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιολογητικού 5. 

           3. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αλλοδαπής εταιρείας για την εγκατάσταση γραφείου στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 89/1967, όπως ισχύει, στην οποία προσδιορίζεται το αντικείμενο δραστηριότητας του γραφείου (παρεχόμενες υπηρεσίες και λήπτριες αυτών συνδεδεμένες επιχειρήσεις), εξουσιοδοτείται το πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί και δεσμεύει την εταιρεία (αξιωματούχος της εταιρείας) για την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιολογητικού 5 και διορίζεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα για την υποβολή του αιτήματος και την εγκατάσταση και λειτουργία του γραφείου. Στην απόφαση αναφέρεται το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία διαβατηρίου ή δελτίου ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας των παραπάνω προσώπων, καθώς και η θέση του πρώτου εξ’ αυτών στην αλλοδαπή εταιρεία και συνημμένα σε αυτήν υποβάλλονται φωτοαντίγραφα των αναφερόμενων παραστατικών ταυτοποίησης (διαβατήριο ή δελτίο ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας). 

         4. Χρηματοοικονομικές καταστάσεις της αιτούσας εταιρείας για τις δύο τελευταίες διαθέσιμες κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρήσεις. Για νεοσύστατες εταιρείες υποβάλλονται πρόσφατες ενδιάμεσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της πρώτης χρήσης. Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις πρέπει να συνοδεύονται από την Έκθεση των Ορκωτών Ελεγκτών. Σε περίπτωση που η αλλοδαπή εταιρεία δεν ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές, υποβάλλονται οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις, όπως καταρτίσθηκαν, ελέγχθηκαν και δημοσιεύθηκαν κατά το δίκαιο του κράτους από το οποίο διέπεται η εταιρεία, και τα ανωτέρω βεβαιώνονται στην υπεύθυνη δήλωση του δικαιολογητικού 5

            5. Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της αλλοδαπής εταιρείας στην οποία δηλώνονται τα παρακάτω: - Το κύριο αντικείμενο δραστηριότητας και φορολογικά στοιχεία της αιτούσας (αρμόδια φορολογική αρχή και VAT). - Τα στοιχεία των ληπτριών εταιρειών (επωνυμία, χώρα έδρας, αντικείμενο δραστηριότητας, μητρώο εταιρειών στο οποία είναι εγγεγραμμένη και αριθμός μητρώου .......

Δείτε ολόκληρη την Αριθ. 14581/2021.Εδώ. 

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ "NOVELTY FINANCE INC"

    Γεια σας!!! Χρειάζεστε ένα δάνειο; Εάν ναι, θα σας προτείνω να κάνετε αίτηση για δάνειο μέσω της Novelty Finance Inc.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι η οικονομική διευθύντρια της Novelty Finance και μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο στην εταιρεία μου και να έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 έως 48 ωρών. Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων.

    Στη NOVELTY FINANCE, παρέχουμε λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουμε όλων των ειδών τα δάνεια (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και πολλά άλλα). Προσφέρουμε ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα στο [noveltyfinances@gmail.com] ή Καλέστε / WhatsApp μέσω: +447915601531]

    Προσπαθούμε να κάνουμε τον δανεισμό εύκολο, βολικό και προσιτό.

    Η υπηρεσία μας είναι πολύ γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη και μπορείτε να δανειστείτε έως και 5 εκατομμύρια ευρώ με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Είμαστε η κατάλληλη εταιρεία για να επικοινωνήσετε όταν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο.

    Δεν υπάρχουν άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα, η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας στείλετε το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Email: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Τηλέφωνο: +447915601531

    Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που παρέχουμε οικονομική υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *