Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Α.1212/2021-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ, ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ/ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 Με  την  Α. 1212/8.9.2021 της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) - που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ4243/14.9.2021 τεύχος  Β-' με θέμα " Oρισμός αρμόδιας αρχής και ρύθμιση διαδικασίας εγγραφής, μεταβολής, διαγραφής/εξαίρεσης προσώπων, στο πλαίσιο των ειδικών καθεστώτων των άρθρων 47β, 47γ και 47δ του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000, Α΄ 248). "  ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα, ...........αποφασίζουμε: 

         Άρθρο 1 

      Πεδίο Εφαρμογής 

    Ορίζουμε την αρμόδια αρχή και καθορίζουμε τη διαδικασία εγγραφής, μεταβολής, διαγραφής/εξαίρεσης προσώπων στα ειδικά καθεστώτα των άρθρων 47β, 47γ και 47δ του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000), καθώς και κάθε ειδικότερο σχετικό θέμα με τις ως άνω διαδικασίες, ως ακολούθως: 

       Άρθρο 2 

     Αρμόδια αρχή 

    Αρμόδια αρχή για την εγγραφή προσώπων στα ειδικά καθεστώτα των άρθρων 47β, 47γ και 47δ του Κώδικα Φ.Π.Α., τη μεταβολή στοιχείων εγγραφής και τη διαγραφή ή την εξαίρεση από αυτά καθώς και για τις σχετικές επιχειρησιακές διαδικασίες είναι το Τμήμα Γ2’ - Ειδικών καθεστώτων Φ.Π.Α. στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εμπορίου της Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής. 

            Άρθρο 3 

   Δικαιούχοι εγγραφής 

1. Η εγγραφή στα ειδικά καθεστώτα των άρθρων 47β, 47γ και 47δ του Κώδικα Φ.Π.Α. είναι προαιρετική. Δικαίωμα εγγραφής στα ειδικά καθεστώτα έχουν, κατά περίπτωση, οι κάτωθι:

      i) Στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 47β του Κώδικα Φ.Π.Α. δύνανται να εγγραφούν οι μη εγκατεστημένοι εντός της Ένωσης υποκείμενοι στον φόρο οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε μη υποκείμενους στον φόρο που είναι εγκατεστημένοι ή έχουν τον τόπο της κατοικίας τους ή της συνήθους διαμονής τους στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος. 

    ii) Στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 47γ του Κώδικα Φ.Π.Α. δύνανται να εγγραφούν:

    (α) εγκατεστημένοι στην Ελλάδα υποκείμενοι στον φόρο οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε μη υποκείμενους στον φόρο που είναι εγκατεστημένοι ή έχουν τον τόπο της κατοικίας τους ή της συνήθους διαμονής τους σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος, στο οποίο οι υποκείμενοι δεν διαθέτουν έδρα ή εγκατάσταση, 

    (β) εγκατεστημένοι στην Ελλάδα υποκείμενοι στον φόρο οι οποίοι πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές εξ’ αποστάσεως πωλήσεις αγαθών.

Δείτε ολόκληρη την Α.1212/2021.  Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *