Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ Φ.Π.Α

Με την Πολ.1130/17-9-2010 του ΥΠΟΙΚ με θέμα" Οδηγίες για την εντατικοποίηση των προσωρινών φορολογικών ελέγχων και επιτάχυνση διαδικασιών έκδοσης αποφάσεων επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ. και λοιπών καταλογιστικών πράξεων,"
δίδονται οδηγίες και διευκρινίσεις για την εντατικοποίηση των προσωρινών ελέγχων, στίς
περιπτώσεις  εκείνες που δεν έχουν υποβληθεί περιοδικές Δηλώσεις Φ.Π.Α ,και δέν έχει αποδοθεί ο παρακρατούμενος φόρος, αλλά και στήν ταχύτερη έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων Κ.Β.Σ, κλπ.
Ειδικότερα,
Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις, θα καλείται ο υπόχρεος τηλεφωνικά, όπως εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. προκειμένου να υποβάλει τις σχετικές δηλώσεις και καταβάλει τον αναλογούντα φόρο μετά των νομίμων πρόσθετων φόρων ή του επιβληθούν οι λοιπές κυρώσεις, όπου συντρέχει περίπτωση. Εάν όντως υποβληθούν οι προαναφερόμενες δηλώσεις, για τον υπολογισμό των σχετικών πρόσθετων φόρων ή προστίμων έχουν εφαρμογή τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3610/2007. Ειδικά στις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν θα προηγείται η έκδοση σχετικής εντολής ελέγχου, θα επιδίδεται όμως στον ίδιο το φορολογούμενο ή σε άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, κατά την προσέλευση τους στη Δ.Ο.Υ. και πριν την υποβολή των δηλώσεων, η προβλεπόμενη από τις ανωτέρω διατάξεις του ν.3610/2007 πρόσκληση, η οποία πρέπει να είναι απολύτως σαφής ως προς το φορολογικό αντικείμενο, τη φορολογική περίοδο, κ.λπ.
Αν ο υπόχρεος που προσκλήθηκε δεν υποβάλει τις κατά περίπτωση δηλώσεις μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. θα εκδίδει άμεσα σχετική εντολή προσωρινού ελέγχου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,....
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1131/2010.
http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/b0/b1/e4/b0b1e4f2af9cdfb4d83da4945de0859a72e6fef9/application/pdf/%CE%A0%CE%9F%CE%9B+1130.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *