Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΠΑ 6% ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ -ΜΑΣΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ Κ.Λ.Π.

Έκπληξη μας δημιουργείται όταν βλέπουμε νομοσχέδια που τίθενται σε διαβούλευση ή κατατίθενται στην Βουλή να περιλαμβάνουν διατάξεις  για παρατάσεις μέχρι 31/12/2022 των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α  άλλων  ειδών  εκτός των ειδών που αφορούν τα είδη της πανδημίας, όπως Μάσκες, Αντισηπτικά κ.λ.π. που ισχύει μέχρι 30/6/2022.

Η πανδημία  καλά κρατεί και είναι ακόμα εδώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται τόσο το iiκό φορτίο στα λύματα όσο και οι θάνατοι  μεσούντος  του καλοκαιριού   με περαιτέρω πρόβλεψη επιδείνωσης.

Κατόπιν τούτων πρέπει άμεσα  να ανακοινωθεί  παράταση μέχρι 31/12/2022 του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α 6% και για τα είδη της πανδημίας , για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αυτοπροστασίας των πολιτών και θα είναι άδικο τα είδη αυτά από 1/7/2022, να επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24% (από 6%)

Τέλος σημειώνουμε ότι οι αλλαγές των συντελεστών του Φ.Π.Α. (αυξήσεις ή μειώσεις) θα  πρέπει  να  ανακοινώνονται   έγκαιρα   καθότι όλες οι επιχειρήσεις χονδρικής ή λιανικής πώλησης και ιδιαίτερα εκείνες που έχουν μηχανογραφικά συστήματα   συνδεδεμένα  με το εξωτερικό να αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσαρμογής των συστημάτων τους , όταν οι αλλαγές των συντελεστών Φ.Π.Α. ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Θ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *