Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΥΠΟΥΡΓ.Ψ. Δ. - ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΜΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

          Δελτίο Τύπου

Ψηφιακά και αυτόματα μεταβιβάζονται από σήμερα στους φορείς του Δημοσίου τα στοιχεία των επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) μέσω της διάθεσης τριών νέων διαδικτυακών υπηρεσιών από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Γίνεται, έτσι, ταχύτερη και ακριβέστερη η διαδικασία προσκόμισης και επιβεβαίωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πιστοποιούν τα στοιχεία των νομικών προσώπων, εξοικονομώντας χιλιάδες εργατοώρες τόσο για τη διοίκηση, όσο και για τους πολίτες.

Ο πρώτος δημόσιος φορέας που αξιοποιεί τις νέες διαλειτουργικότητες είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με στόχο να έχει πλήρη και επικαιροποιημένη εικόνα των στοιχείων των φαρμακευτικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται και διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ – οι οποίες αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 196. Μέχρι πρότινος η προσπάθεια επιβεβαίωσης των στοιχείων γινόταν τουλάχιστον σε τρίμηνη βάση και με χρήση χειρογράφων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν καθυστερήσεις και δυσκολίες ως προς την πιστοποίηση της ορθότητας τους.

Με τις εν λόγω διαλειτουργικότητες παρέχονται τα εξής στους δημοσίους φορείς:

Πρώτον, με την διάθεση της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικές Πληροφορίες από Μητρώο ΓΕΜΗ», μπορούν πλέον να μεταβιβαστούν αυτόματα και ψηφιακά προς τους δημοσίους φορείς στοιχεία νομικών προσώπων, όπως αριθμός Μητρώου ΓΕΜΗ, Α.Φ.Μ., Κωδικός Δ.Ο.Υ, όνομα Επιχείρησης, Διεύθυνση κλπ. Στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ, ενημερώνεται πλέον αυτόματα το μητρώο φαρμακευτικών εταιρειών αναφορικά με τα παραπάνω καθώς και για μεταβολές όπως εξαγορές, συγχωνεύσεις, μετονομασίες κλπ με στόχο τον ορθό υπολογισμό και καταλογισμό των ποσών που υποχρεούται να καταβάλει κάθε φαρμακευτική εταιρεία στο πλαίσιο εφαρμογής του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback).

Δεύτερον, μέσω της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Επιβεβαίωση Στοιχείων από Μητρώο ΓΕΜΗ» παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ταυτοποίησης του ΑΦΜ καθώς και του Αριθμού ΓΕΜΗ των επιχειρήσεων από τους φορείς. Στην περίπτωση του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία αυτόματης ταυτοποίησης των φαρμακευτικών εταιρειών βάσει του ΑΦΜ τους έχει στόχο την καλύτερη παρακολούθηση των οφειλών του προς τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο εφαρμογής του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback).

Τρίτον, με την διάθεση της Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης από Μητρώο ΓΕΜΗ», παρέχονται αυτόματα και ψηφιακά στοιχεία μελών διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης, όπως στοιχεία της διευθυντικής ομάδας, ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο μελών, Εθνικότητα, Διεύθυνση Κατοικίας κλπ, σε όποιους δημόσιους φορείς το αιτηθούν.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου να αξιοποιούσουν τις νέες αυτές διαλειτουργικότητες για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων.

 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *