Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Κατατέθηκε χθές στη βουλή νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ  με θέμα " Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις" το οποίο περιλαμβάνει και φορολογικές διαταάξεις.
 Ειδικότερα
1.Επαναδιατυπώνεται το άρθρο 27 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), σχετικά με την απαλλαγή από τον φόρο της παράδοσης και εισαγωγής πλοίων, με σκοπό την πλήρη εναρμόνιση με την αντίστοιχη διάταξη της Οδηγίας ΦΠΑ 2006/112. Με την αναδιατύπωση αυτή προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα πλοία που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στη
ναυσιπλοΐα ανοικτής θαλάσσης ώστε να εμπίπτουν στην απαλλαγή.  
(άρθρο 111)
2. Συμπληρώνεται το άρθρο 20 του ν. 2948/2001, ως προς τον τρόπο υπολογισμού των ετήσιων τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσηςεπιβατικών οχημάτων που προέρχονται από τρίτες χώρες και τελούν στο ανασταλτικό τελωνειακό καθεστώς της προσωρινής εισαγωγής. Ειδικότερα ορίζεται ότι, ως κριτήριο για την κατάταξη στον ανάλογο πίνακα τελών με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υπαγωγής του οχήματος στο καθεστώς προσωρινής εισαγωγής στην Ελλάδα.Τα ανωτέρω ισχύουν για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2017 και επόμενων.
(άρθρο 112)
3. Τροποποιούνται-συμπληρώνονται διατάξεις του Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001) σχετικά με τις απαλλαγές από το τέλος ταξινόμησης οχημάτων.  (άρθρο 113)
4.   Τροποποιούνται οι διατάξεις της πάγιας ρύθμισης της υποπαρ. Α2 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013 (για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ. και στα Τελωνεία κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.) και προβλέπεται ότι η ρύθμιση των οφειλών αυτών είναι δυνατή και πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής.  (άρθρο 114)
5. Αίρεται η απαγόρευση της συγκατεργασίας της αιθυλικής αλκοόλης με άλλες πρώτες ύλες παραγωγής ξυδιού, καθώς και της ανάμιξης ξυδιού από αλκοόλη με τις άλλες κατηγορίες ξυδιών.(άρθρο 115
6.  Παρατείνεται για τα έτη 2018 και 2019 η ισχύς των μεταβατικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.) και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) που ορίζουν ότι: α) ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής υπολογίζεται μηνιαία κατά την είσπραξη για ολόκληρο τον μήνα και β) κατά την είσπραξη του δημοσίου εσόδου εισπράττονται υποχρεωτικά επί του καταβαλλόμενου ποσού της οφειλής, οι αναλογούντες τόκοι και το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής.  (άρθρα 116 - 117)
Δείτε το Σ/Ν Εδώ. 
Δείτε την αιτιολογική έκθεση. Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *