Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Δ.Τ. ΥΠΟΥΡ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ 4Η ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

                                                                     Αθήνα30-3-2020
                     Δελτίο τύπου
 Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο και τρομακτικό φαινόμενο, αυτό της πανδημίας, που αιφνιδίασε ολόκληρο τον κόσμο, η Κυβέρνηση μας δεν έμεινε ούτε αδρανής ούτε αμήχανη.
Αντίθετα αντέδρασε έγκαιρα και αποφασιστικά με κορυφαία και πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη της δημόσιας υγείας αλλά και την περιφρούρηση της κοινωνικής συνοχής. Έτσι πήραμε μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και άνεργους.

Κρίσιμος παράγοντας για το επόμενο διάστημα είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αλληλεγγύη και αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης ώστε όλοι μαζί να κλείσουμε το κύκλο της κρίσης και να βγούμε από αυτή με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Οι 3 δέσμες μέτρων που έχουμε εξαγγείλει και υλοποιούνται αλλά και η 4η που ανακοινώνουμε σήμερα, συνιστούν ένα ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας που άπλωσε έγκαιρα η Κυβέρνηση συγκρατώντας τις απολύσεις, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, δίνοντας προσωρινά εργαλεία ευελιξίας στις επιχειρήσεις που πλήττονται και φυσικά ανακουφίζοντας εργαζόμενους και εργοδότες από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
Κοινός παρανομαστής όλων των προηγούμενων ανακουφιστικών μέτρων είναι η ρήτρα διατήρησης θέσεων.
Με τις σημερινές ανακοινώσεις ολοκληρώνεται ένα συγκροτημένο πακέτο μέτρων που δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο ανακούφισης και ελπίδας για τους εργαζόμενους που δίνει, παράλληλα, σημαντικές ανάσες βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνω σήμερα τον 4ο κύκλο μέτρων στήριξης της αγοράς εργασίας και της οικονομίας:
Δείτε ολόκληρο το ΔΤEδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *