Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Με την  Αρ. πρωτ.: ΔΕΦΚΔ 5025806 ΕΞ 8.7.2013 τουΥΠΟΙΚ με θέμα " Δίδονται διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία επιστροφών κατά την απόσυρση οχημάτων" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
Για τα αυτοκίνητα οχήματα που υπόκεινται στις διατάξεις της απόσυρσης και τελωνίζονται μετά τις 22.08.2011 ημερομηνία εφαρμογής της ,από επίσημους διανομείς ή εμπόρους αυτοκινήτων, εφόσον μεταβιβάζονται για ταξινόμηση από ιδιώτες σε αντικατάσταση αποσυρόμενων της κυκλοφορίας επιβατικών ή φορτηγών αυτοκινήτων, επιστρέφεται η διαφορά του τέλους ταξινόμησης που προκύπτει κατ' εφαρμογή των οριζομένων στο ανωτέρω β. σχετικό διατάξεων, κατά τα οριζόυενα από το άρθρο 32 του ν.2960/2001 μετά από αίτηση στην αρμόδια τελωνειακή αρχή καταβολής του τέλους ταξινόμησης.
Με βάση τα ανωτέρω, το δικαίωμα επιστροφής της διαφοράς του τέλους ταξινόμησης δίνεται μόνο στους επίσημους διανομείς ή εμπόρους αυτοκινήτων που τελωνίζουν με καταβολή ολόκληρου του ποσού του τέλους ταξινόμησης εφόσον αυτοί προσκομίσουν μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ταξινόμηση του οχήματος, τα προβλεπόμενα από την ανωτέρω γ. σχετική Κ.Υ.Α. δικαιολογητικά. 
Δείτε ολόκληρη την  ΔΕΦΚΔ 5025806 ΕΞ 8.7.2013
 https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pdFBMazNZTTg5NG8/edit


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *