Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΦΠΑ ΕΠΙ ΕΝΔΟΚΟΙ..ΠΡΑΞΕΩΝ

Με την Α.Υ.Ο-Πολ. 1176/16.7.2013 του ΥΠΟΙΚ με θέμα " Ειδικό στοιχείο για σκοπούς ΦΠΑ επί ενδοκοινοτικών πράξεων - Αντικατάσταση της ΑΥΟ ΠΟΛ.1002/2010 (ΦΕΚ Β΄51/25.1.2010)" ορίζονται τα εξής.
Ειδικότερα,
Το ειδικό στοιχείο εκδίδεται στις παρακάτω περιπτώσεις
α)         Στην είσπραξη προκαταβολής πριν την ολοκλήρωση της παροχής των υπηρεσιών, οι οποίες φορολογούνται στον τόπο εγκατάστασης του λήπτη 
 β)         Στην παροχή υπηρεσιών από οποιονδήποτε υποκείμενο εφόσον, η παροχή είναι συνεχής και συνεχίζεται μετά τη λήξη του ημερολογιακού έτους, δεν έχουν οριστεί ή πραγματοποιηθεί τμηματικές καταβολές έναντι λογαριασμού ή πληρωμές στη διάρκεια της περιόδου παροχής και ο Φ.Π.Α. οφείλεται στον τόπο εγκατάστασης του λήπτη.
 γ)         Σε κάθε περίπτωση που μειώνεται η αξία της αντιπαροχής, για την οποία εκδόθηκε ειδικό στοιχείο σύμφωνα με τα ανωτέρω, λόγω έκπτωσης ή ακύρωσης της πράξης,
Εφόσον για τις περιπτώσεις που προβλέπεται η έκδοση του ειδικού στοιχείου σύμφωνα με τα ανωτέρω προβλέπεται και η έκδοση τιμολογίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ. (ν.4093/2012 – ΦΕΚ 222 Α΄), σε χρόνο μεταγενέστερο της έκδοσης του ειδικού στοιχείου, στο τιμολόγιο θα αναγράφεται η συνολική αξία που προβλέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και επιπρόσθετα ανάλυση στην οποία θα περιλαμβάνεται η αξία του ειδικού στοιχείου καθώς και η τυχόν διαφορά που προκύπτει για σκοπούς Φ.Π.Α.
Δείτε ολόκληρη την 1176/2013
.https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pMEV0LUU3U2owMFU/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *