Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με την Πολ.1050/24.2.2012 του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Απόδοση των ποσών που παρακρατούνται στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν.3986/2011 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας και κατά τις χρήσεις 2012 μέχρι και 2014."ορίζονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
Ενόψει των ανωτέρω σας γνωρίζουμε, ότι στην εφαρμογή που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr και χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική υποβολή και απόδοση των αρχικών εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων προσωρινών δηλώσεων για το έτος 2012 και έπειτα στην κατηγορία εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες περιλαμβάνονται πεδία που αφορούν:
• τις ακαθάριστες αμοιβές που έχουν καταβληθεί στο προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο (ή μήνα)
• τα ποσά του ΦΜΥ που παρακρατήθηκαν
• τα ποσά που παρακρατήθηκαν έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν.3986/2011
• τον τυχόν πρόσθετο φόρο εκπροθέσμου που επιβάλλεται επί του συνολικού αθροίσματος των ποσών Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκαν και των ποσών που παρακρατήθηκαν έναντι της ανωτέρω ειδικής εισφοράς.
• το γενικό σύνολο (άθροισμα των ανωτέρω ποσών που παρακρατήθηκαν μαζί με τον τυχόν πρόσθετο φόρο εκπροθέσμου) Τα δύο τελευταία πεδία υπολογίζονται αυτόματα από την εφαρμογή.
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1050/2012.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pLVFtZThHNmVTM1d2dUlPbDh0TDRIQQ/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *