Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Β.B.C :ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός της Ευρώπης». Η παραδοχή αυτή είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή, καθώς, όπως φαινόταν σε μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του κόσμου, το βράδυ της Κυριακής το σχετικό άρθρο είχε φτάσει αισίως στη δεύτερη (!) θέση των άρθρων με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.
Χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες που έσπευσαν να διαβάσουν το άρθρο, ενώ τα σχόλια ξεπερνούσαν τα 400. Κάποιοι αναγνώστες μάλιστα αναγνώριζαν ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που ευθύνεται για την κρίση χρέους, αλλά τα «μεγάλα συμφέροντα». 
Το άρθρο παρουσίασε μία έρευνα του ΟΟΣΑ, στην οποία αποδεικνυόταν ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται κατά 40% περισσότερο από τους Γερμανούς.
Ένας μέσος Έλληνας εργάτης δουλεύει 2.017 ώρες κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ ένας Γερμανός δουλεύει περίπου 1,408 ώρες. Η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στη λίστα με τις περισσότερες εργατοώρες, αμέσως μετά τη Νότιο Κορέα, ενώ τελευταία στον εν λόγω κατάλογο κατατάσσεται η Ολλανδία με περισσότερες από 1.300 ώρες.
πηγή .www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *