Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡΑΞΙΑ Ο.Ε ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Με την Πολ.1032/31.1.2012 του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Υπεραξία κατά την σύσταση ομόρρυθμης εταιρείας συστεγαζόμενων φαρμακείων" διευκρινίζονται τα παρακάτω σε υποβληθέντα ερωτήματα.
Ειδικότερα,
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις που πιθανόν να λαμβάνουν χώρα και μεταξύ προσώπων που έχουν συγγένεια, επιβάλλεται φόρος υπεραξίας κατά τις διατάξεις του άρθρου 13 του Κ.Φ.Ε.. Επισημαίνεται ωστόσο ότι, όταν στο χώρο που λειτουργούσε ατομική επιχείρηση ιδρύεται και λειτουργεί Ο.Ε. στην οποία μετέχει και ο φορέας της ατομικής επιχείρησης, από το συνολικό ποσό της υπεραξίας που προκύπτει με βάση τα δεδομένα της ατομικής επιχείρησης δεν λαμβάνεται υπόψη το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό συμμετοχής του φορέα της ατομικής επιχείρησης στην εταιρεία που συστήθηκε. Η ύπαρξη κέρδους - ωφέλειας για την επιβολή φόρου υπεραξίας, αιτιολογείται από το γεγονός ότι η Ο.Ε. συστεγαζόμενων φαρμακείων, αποτελεί ξεχωριστή οικονομική οντότητα σε σχέση με τις προηγούμενες λειτουργούσες ατομικές επιχειρήσεις και περαιτέρω η ίδρυσή της αποσκοπεί στην ευρύτερη κερδοφορία της νέας εταιρείας, συγκριτικά με τη λειτουργία δύο ατομικών επιχειρήσεων.
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1032/2012.http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/07/2b/e6/072be6fbf26ea59b11d5e7d4b4bf3be2db52be26/application/pdf/%CE%A0%CE%9F%CE%9B+1032.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *