Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦ. Ε.Φ.Κ ΠΕΤΡΕΛ. ΚΙΝΗΣΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Με την Πολ. 1042/16.2.2012 του ΥΠΟΙΚ με θέμα"Καταβολή της διαφοράς των φορολογικών επιβαρύνσεων από Ε.Φ.Κ. μεταξύ πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης καθώς και του Φ.Π.Α. και λοιπών επιβαρύνσεων των αναλογούντων επ΄ αυτών από τα υπόχρεα προς τούτο νομικά πρόσωπα." ορίζονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
Τα νομικά πρόσωπα της ανωτέρω περίπτ.(Ι), τα οποία έχουν επαγγελματική εγκατάσταση σε κοινό κτίριο με άλλα πρόσωπα και παραλαμβάνουν αρχικά πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) και φωτιστικό πετρέλαιο ως καύσιμο θέρμανσης με χαμηλό συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.), σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 73 του Ν. 2960/2001 , όπως ισχύει, για τη χρονική περίοδο από 15 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου κάθε έτους καταβάλλουν στη συνέχεια την οφειλόμενη διαφορά μεταξύ του υψηλού συντελεστή Ε.Φ.Κ. (περ. ζ΄ και ια΄ της παρ. 1 του άρθρου 73 του Ν. 2960/2001 ) και του προαναφερθέντος χαμηλού συντελεστή Ε.Φ.Κ., πέραν των αρμοδίων τελωνειακών αρχών και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. της έδρας των υπόχρεων.Τα νομικά πρόσωπα, τα οποία επιλέγουν να καταβάλουν τις προαναφερθείσες φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., οφείλουν να υποβάλουν σ΄ αυτές έντυπη δήλωση σε δύο αντίτυπα έως την 20η Ιανουαρίου κάθε έτους, για καταναλωθείσες ποσότητες καυσίμων θέρμανσης περιόδου από 15 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και έως την 20η Μαΐου κάθε έτους, για καταναλωθείσες ποσότητες καυσίμων θέρμανσης της περιόδου από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του ιδίου έτους..........Δείτε ολόκληρη την Πολ.1042/2012.
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzoIdHD7-U3pMDNjOWMzZTgtMDc4ZC00YWVlLWI2ZjMtNWU5MTUzM2Y0YTk3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *