Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΕΓΚ. 18/2019 -ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΥΠΟΒΟΗΣ ΤΩΝ Α.Π.Δ

Δημοσιεύθηκε από τον ΕΦΚΑ  η  Εγκύκλιος  18 με θέμα "Κατάργηση του μέτρου της Αναστολής της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μέσω διαδικτύου, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών"
      Ειδικότερα,    
          Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 66 του N.4603/2019 (ΦΕΚ 48/τ.Α΄/14-03-2019), με τις οποίες ορίζεται ότι «Η παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν. 3846/2010 (Α΄ 66), καταργείται» και σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την εφαρμογή τους.


                                               1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

            Οι κοινοποιούμενες διατάξεις εφαρμόζονται μόνο στις περιπτώσεις των εργοδοτών, των οποίων έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μέσω διαδικτύου, καθώς δεν κατέβαλαν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

                                       2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ                                                           ΔΗΛΩΣΕΩΝ (Α.Π.Δ.)

              Για την εφαρμογή των κοινοποιούμενων διατάξεων, η υποβολή των Α.Π.Δ. θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από το Νόμιμο Εκπρόσωπο της επιχείρησης ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με μαγνητικό ή ψηφιακό μέσο (δισκέτα ή CD), στην κατά τόπο αρμόδια Τοπική Υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α., στην ασφαλιστική περιοχή της οποίας, υπάγεται η έδρα της επιχείρησης.

             Προς απόδειξη της προσκόμισης των Α.Π.Δ., θα αποδίδεται στα ανωτέρω πρόσωπα, αριθμός πρωτοκόλλου με ημερομηνία παραλαβής.


           Προκειμένου να υπάρχει ενιαία διαχείριση από τις Τοπικές Υπηρεσίες Ε.Φ.Κ.Α., ως προς τη διαδικασία παραλαβής και καταχώρησης, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Τοπικής Υπηρεσίας του Ε.Φ.Κ.Α. θα πρέπει να αντλούν από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ τα κάτωθι στοιχεία απασχόλησης:  ...
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο 18/2019 του ΕΦΚΑ  Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *