Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Μ.Υ

 Σας υπενθυμίζουμε ότι με την παράγραφο 1 του άρθρου 20 του Ν. 3943/2011 που ισχύει για παρακρατήσεις φόρου που διενεργούνται από 01/05/2011 και εφεξής, αντικαταστάθηκε η § 2 του άρθρου 59 του Κ.Φ.Ε. (Ν. 2238/1994) με την οποία ορίζεται ότι:
 «2. Ειδικώς, υποχρεούται σε απόδοση των ποσών που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια κάθε μήνα, μέχρι την εικοστή ημέρα του επόμενου από την παρακράτηση μήνα:
 »α) ο υπόχρεος παρακράτησης φόρου που απασχολούσε κατά μέσο όρο, κατά την προηγούμενη χρήση, περισσότερα από πενήντα πρόσωπα, και
 »β) τα ασφαλιστικά ταμεία για την καταβολή των συντάξεων.
 »Για την υποβολή της δήλωσης έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου».
 Σημειώνεται ότι το τελευταίο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου 1 αναφέρει:
 «Η υποβολή της δήλωσης πραγματοποιείται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού του φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) του φορολογουμένου, με αρχή για το ψηφίο 1 την εικοστή (20ή) ημέρα των μηνών αυτών και ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες».
 Κατόπιν τούτων οι επιχειρήσεις που τη χρήση 2010 απασχολούσαν κατά μέσο όρο περισσότερα από πενήντα (50) άτομα (από 500 που ίσχυε), υποχρεούνται να υποβάλουν μόνο τη δήλωση Φ.Μ.Υ. (όχι Φ.Ε.Ε. και αμοιβές τρίτων που εξακολουθούν να υποβάλλονται με διμηνιαία δήλωση) για παρακρατήσεις που έγιναν τον μήνα Μάιο 2011 στις 20 Ιουνίου για τον Α.Φ.Μ. που λήγει σε 1 κ.λπ. μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *