Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΔΕΕΦ Α 1077193 ΕΞ 2019-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜIΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Με την ΔΕΕΦ Α 1077193 ΕΞ 24.5.2019 της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) με θέμα " Δυνατότητα αναδρομικής ένταξης στο ειδικό καθεστώς αγροτών του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ " διευκρινίζονται  τα  ακόλουθα.
Ειδικότερα
 Σημειώνεται ότι κατ’ εξαίρεση η μοναδική περίπτωση για την οποία προβλέπεται η δυνατότητα για αναδρομική ένταξη στο ειδικό καθεστώς αγροτών του άρθρου 41, είναι προκειμένου να υποβληθεί αίτηση επιστροφής του φόρου με τον κατ’ αποκοπή συντελεστή.
Συγκεκριμένα, στην προκειμένη περίπτωση, απαιτείται πριν την υποβολή της αίτησης επιστροφής η εγγραφή στο ειδικό καθεστώς με δηλούμενη ημερομηνία ένταξης τουλάχιστον την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου φορολογικού έτους, προκειμένου να έχουν δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ για το φορολογικό αυτό έτος.

Συμπερασματικά, με βάση τα ανωτέρω και μόνο για σκοπούς ΦΠΑ, δεν προβλέπεται ούτε η δυνατότητα υποβολής αρχικής δήλωσης για την ένταξη στο καθεστώς του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ με αναδρομική έναρξη ισχύος σε σχέση με το χρόνο υποβολής της, αλλά ούτε και η δυνατότητα μεταβολής της ημερομηνίας ένταξης σε περίπτωση που έχει ήδη υποβληθεί αρχική δήλωση ένταξης στο παρελθόν.

 Δείτε ολόκληρη την ΔΕΕΦ Α 1077193 ΕΞ 2019 Eδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *