Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Α.1149/2024- Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ

Με  την  Α.1149/ 3.10.2024  της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) - που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ τεύχος  Β-'με θέμα " Καθορισμός του τύπου και του περιεχομένου της δήλωσης του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής, της διαδικασίας, του τρόπου υποβολής και απόδοσης της δήλωσης, καθώς και του τρόπου επιστροφής του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής. "  ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα................... αποφασίζουμε:
                 Άρθρο 1
Τύπος, περιεχόμενο και διαδικασία του τρόπου υποβολής της δήλωσης απόδοσης του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής

1. Καθορίζουμε τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής, υπόδειγμα της οποίας προσαρτάται στην παρούσα ως Παράρτημα Α και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής, τη διαδικασία, τον τρόπο υποβολής της δήλωσης και απόδοσης, καθώς και τον τρόπο επιστροφής του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής.


2. H δήλωση υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω της ψηφιακής πύλης «myAADE» (myAADE.gov.gr). Οι υπόχρεοι για την απόδοση του Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής υποβάλλουν δήλωση που καλύπτει χρονική περίοδο από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του μήνα, εντός του οποίου διενήργησαν έστω και μία συναλλαγή, επί της οποίας επιβάλλεται Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής. Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορά και περιλαμβάνει
τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα αυτό και την οικονομική αξία τους. Το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής αποδίδεται εντός της ίδιας προθεσμίας.

 Οι υπόχρεοι καταχωρίζουν αναλυτικά τα στοιχεία της συναλλαγής ανά είδος συναλλαγής σύμφωνα με τον πίνακα του Παραρτήματος Β.
Για τα δεδομένα που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα mydata, η διαδικασία ψηφιακής υποβολής όπως περιγράφεται στην παρούσα εφαρμόζεται έως και τη διασύνδεση της δήλωσης με την ως άνω πλατφόρμα, οπότε και τα δεδομένα των συναλλαγών που θα ήδη έχουν διαβιβαστεί σε αυτή, θα προσυμπληρώνουν τη δήλωση.
Σε περίπτωση αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας κατά τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής,
η δήλωση υποβάλλεται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (myaade.gov.gr) σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στην υπό στοιχεία Α.1054/21.04.2022 απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ.
Ως χρόνος υποβολής της δήλωσης απόδοσης Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής με τη χρήση ψηφιακής μεθόδου, θεωρείται ο χρόνος οριστικοποίησης αυτής από τον υπόχρεο σε δήλωση.

 Δείτε ολόκληρη την Α.1149/2024.Eδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *