Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Την τύχη των δύο προηγούμενων ρυθμίσεων, του 2007 επί Γ. Αλογουσκούφη και του 2010 επί Γ. Παπακωνταντίνου που χαρακτηρίστηκαν εισπρακτικά αποτυχημένες εκτιμάται ότι μπορεί να έχει και η νέα ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
Λογιστές και παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η ρύθμιση δεν θα φέρει στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα, καθώς πολλοί φορολογούμενοι που έχουν κρυφά εισοδήματα θα σκεφτούν πολύ να τα αποκαλύψουν οικειοθελώς στις φορολογικές αρχές.
Ο σημαντικότερος αποθαρρυντικός παράγοντας για την υπαγωγή στη ρύθμιση αποτελεί ο υψηλός φόρος που θα κληθεί να πληρώσει κάποιος που έχει αποκρύψει κατά το παρελθόν εισοδήματα, ο οποίος υπερβαίνει το 50% και πλησιάζει ακόμη και το 60% του κεφαλαίου. Οι δύο παλαιότερες ρυθμίσεις επαναπατρισμού και νομιμοποίησης κεφαλαίων παρά το γεγονός ότι προέβλεπαν χαμηλούς συντελεστές 3% - 8% δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, καθώς ελάχιστα κεφάλαια επαναπατρίστηκαν, ενώ τα έσοδα που εισέρρευσαν στα ταμεία του Δημοσίου ήταν μερικές δεκάδες  .....

Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας. 
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114335099

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *