Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΟΛ.1042/2016- ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε3 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015

 Με την Πολ.1042/16.4.2016 της  Γ.Γ.Δ.Ε του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2015" δίδονται οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου Ε3.
Ειδικότερα. 
Στο νέο έντυπο Ε3 προστέθηκαν νέα πεδία, νέοι κωδικοί και επιπλέον δίδονται οι ακόλουθες οδηγίες και επισημάνσεις: 
1. Προστέθηκαν τρία νέα πεδία, που αφορούν μόνο φυσικά πρόσωπα - ατομικές επιχειρήσεις, στα οποία, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο μητρώο της Δ.Ο.Υ., εμφανίζονται κατά περίπτωση η ημερομηνία πρώτης έναρξης, η ημερομηνία έναρξης η οποία ισχύει κατά το τρέχον φορολογικό έτος και η ημερομηνία διακοπής εργασιών αν αυτή πραγματοποιήθηκε εντός του τρέχοντος φορολογικού έτους. Τα παραπάνω πεδία συμπληρώνονται αποκλειστικά από την Υπηρεσία και όχι από τους φορολογούμενους. 
Ο κωδικός 019 που αφορά κατηγορία βιβλίων και ο κωδικός 705 που αφορά τον Κωδικό Αριθμό Κύριας Δραστηριότητας, συμπληρώνονται με βάση τα αρχεία του μητρώου της Υπηρεσίας.
 2. Προστέθηκε νέος κωδικός 598 για τους ασκούντες αγροτική δραστηριότητα και μη υπαγόμενους σε καθεστώς Φ.Π.Α. δηλαδή, οι μη υπαγόμενοι στο κανονικό ή ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α.. ....
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1042/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *