Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΠΕΙΛΕΙ

Σε περίπτωση εκλογών, οι δανειστές υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να προλάβει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση στο περιθώριο των δύο μηνών, ώς το τέλος Φεβρουαρίου. Οπως έκαναν σαφές με την έως τώρα στάση τους δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης σε βασικά ζητήματα, όπως το δημοσιονομικό κενό το οποίο εξακολουθούν να βλέπουν στα 1,5-2 δισ. ευρώ αλλά και η ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι δανειστές θεωρούν ότι κινδυνεύει η πορεία των εσόδων και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται για πάντα η τακτική της περικοπής δαπανών για τη συγκράτηση του ελλείμματος. Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 11μηνο στηρίζουν τις ανησυχίες αυτές, καθώς υπάρχει υστέρηση εσόδων 1,2 δισ. ευρώ, ενώ για να κλείσει εντός στόχων ο προϋπολογισμός πρέπει να εισπραχθούν ώς το τέλος του έτους (και με τις δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου) άλλα 9 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι δανειστές ζητούν να τροποποιηθεί η διάταξη, ώστε να εντάσσονται μόνο όσοι πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν.
Πάντως, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί μόνο 73.878 αιτήσεις υπαγωγής στη ρύθμιση που αντιστοιχούν σε σύνολο οφειλών 850 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των 70 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων.
πηγή.tanea. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *