Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΣΔΟΕ

Υπουργός: Συζητήσαμε με τους οικονομικούς εισαγγελείς πώς μπορεί να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.  Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι πρέπει να μοιραστούν αρμοδιότητες ή να υπάρξει καλύτερος συντονισμός;Υπουργός: Οι αρμοδιότητες έχουν καθοριστεί από το νόμο. Δεν πρόκειται να καθορίσουμε νέες αρμοδιότητες. Μιλήσαμε για το πώς μπορεί να υπάρχει καλύτερη συνεργασία, τι είδους στόχοι να τίθενται, πού να ψάχνουμε. Αυτό έχει σημασία.
Δημοσιογράφος: Επαρκούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των Εφοριών;
Υπουργός: Ποτέ δεν επαρκούν. Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των ελεγκτών.
Δημοσιογράφος: Θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα από τη λίστα Λαγκάρντ;
Υπουργός: Θα έχουμε αποτελέσματα όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και από άλλες λίστες.
Δημοσιογράφος: Είστε ευχαριστημένος από την έως τώρα δουλειά του ΣΔΟΕ και των οικονομικών εισαγγελέων;
Υπουργός: Είμαι ευχαριστημένος. Με τις δυνάμεις που έχουμε πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό. Προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε και τις δυνάμεις, να αυξήσουμε κυρίως τον αριθμό των ελεγκτών.   
Δημοσιογράφος: Τι απαντάτε στην κριτική ότι δεν έχει εισπραχθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ;
Υπουργός: Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι.
Δημοσιογράφος: Αποτελέσματα πότε θα δούμε για όλες αυτές τις λίστες;
Υπουργός: Αποτελέσματα, ήδη, έχουμε σιγά σιγά. Όπως ξέρετε περάσαμε και νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ. Δέχθηκαν και οι οικονομικοί εισαγγελείς ότι μπορεί να υπάρχει μερικός έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ, άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *