Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ,ΤΕΚΜΗΡΙΑ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ

Αλλαγές εκ βάθρων στη φορολογία εισοδήματος με νέους συντελεστές για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες, νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει και ριζικό «λίφτινγκ» στα τεκμήρια διαβίωσης σχεδιάζει το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το στίγμα των φορο-ανατροπών που θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου καθώς είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να «ξεκλειδώσει» η δόση των 3 δισ. ευρώ, έδωσαν χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.
Ειδικότερα ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι υπάρχει πεδίο μείωσης των ανισοτήτων ή της καλύτερης κατανομής του δημοσιονομικού βάρους μέσα από την αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος. Στόχος -όπως είπε- είναι ο φόρος εισοδήματος να γίνει πιο προοδευτικός, να απαλειφθούν εξαιρέσεις που είναι άδικες ή παλιές, ξεπερασμένες και να επανεξεταστεί το θέμα της διαφοράς των φορολογικών συντελεστών με βάση την πηγή του φόρου εισοδήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια εσόδων. Σήμερα υπάρχουν διαφορετικοί συντελεστές και κλίμακες ανάλογα με το εάν το εισόδημα προέρχεται από μισθούς - συντάξεις, ελεύθερα επαγγέλματα ή ενοίκια.  ....
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113747117

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *