Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΤΥΠΟΣ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π ΟΙΚ ΕΤ.2012

Με την Α.Υ.Ο-Πολ. 1121/15.5.2012 του ΥΠΟΙΚ  που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ 1660 τεύχος Β' με θέμα "Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2012, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή, καθώς και θέματα επιστροφής φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση αυτής"διευκρινίζονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
Όταν η δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων υποβάλλεται ηλεκτρονικά, πρέπει πρώτα να καταχωρούνται τα έντυπα Ε3 και Ε2.
 * Ο Κωδικός 049 του Πίνακα 7 του εντύπου Ε1, συμπληρώνεται με τη δήλωση ακόμα και όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο της κλίμακας.
 * Στο συνολικό ποσό των δαπανών που πραγματοποίησε ο φορολογούμενος, εξαιρούνται οι αποδείξεις που συλλέχθηκαν μέσω της «Κάρτας Αποδείξεων».
 * Για όσους υποβάλλουν πρώτη φορά δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η επιστροφή του φόρου γίνεται από άτοκο μεταβατικό λογαριασμό με βάση τον Α.Φ.Μ.
 * Η αποζημίωση λόγω απόλυσης, αναγράφεται μόνο στους Κωδικούς 657 – 658 του πίνακα 6, έτσι ώστε για τα ποσά αυτά να μην υπολογιστεί έκτακτη εισφορά.
 * Ελάχιστοι θα είναι φέτος οι φορολογούμενοι που θα λάβουν εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία με επιστροφή φόρου.
 Δείτε ολόκληρη την Α.Υ.Ο-Πολ. 1121/2012.   https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pWnZjY2ZEVDVOczA/edit?pli=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *