Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

  Δελτίο Τύπου /Υπουρ. Εργασίας
Eνώ τα κυβερνητικά στελέχη αποσαφηνίζουν με δηλώσεις τους τα ζητήματα της επικαιρότητας και ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να στήσουν ειδήσεις μέσω διαστρεβλωτικών και ψευδών τίτλων.
 Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τ. Πετρόπουλος αποσαφήνισε πλήρως, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο συνέντευξης στον Realfm, τη διαφορά στον υπολογισμό της ασφαλιστικής βάσης από το 2018 και εξής.
 Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα ποσά τα οποία θα αποτελούν τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για το 2018 είναι τα καθαρά κέρδη χωρίς την αφαίρεση της ασφαλιστικής εισφοράς, λέγοντας ότι "Πάντα τα καθαρά θα είναι, ποτέ δεν θα είναι τα μεικτά. Η διαφορά είναι ότι αφαιρούσαμε από τα καθαρά την ασφαλιστική εισφορά".
 Επίσης, τόνισε ότι "Η φορολογία θα επιβάλλεται επί των εσόδων, όπως και τώρα γίνεται, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, διότι η ασφαλιστική εισφορά είναι δαπάνη".
 Η δημιουργία ειδήσεων με παραπλανητικούς τίτλους περί "αλαλούμ με τις εισφορές" και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος περί δήθεν αντικρουόμενων δηλώσεων και τεκμηριώσεων από την πλευρά του Υπ. Εργασίας,  δεν εξυπηρετεί την ασφαλή ενημέρωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *