Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Α.1304/2020-ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗΣ ΑΥΤΗΣ

Με  την  Α. 1304/31.12.2020 του Υπουργού Επικρατείας  και  της  Aνεξάρτητης  Αρχής  Δημοσίων  Εσόδων (ΑΑΔΕ) - που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 5871/31.12.2020  τεύχος  Β-' με θέμα "  Καθορισμός της διαδικασίας θέσης των Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ) οχημάτων και μοτοσυκλετών σε ακινησία ηλεκτρονικά, του τύπου της δήλωσης ακινησίας και άρσης αυτής και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για τη θέση ΕΙΧ οχήματος σε ακινησία και την άρση αυτής. Περιπτώσεις για τις οποίες η κατάθεση της αίτησης για τη θέση σε ακινησία και την άρση αυτής υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. "  ορίζονται   τα  ακόλουθα. Ειδικότερα,..........αποφασίζουμε:

                      Άρθρο 1 

     Θέση οχήματος σε ακινησία ηλεκτρονικά 

      1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1.A του άρθρου 22 του ν. 2367/1953, τα επιβατικά ΙΧ οχήματα και οι μοτοσυκλέτες τίθενται εφεξής σε ακινησία ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ - gov.gr)στην ηλεκτρονική διεύθυνση mycar.aade. gov.gr, χωρίς παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας στη Φορολογική Αρχή.

     2. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής θέσης οχημάτων σε ακινησία καταλαμβάνει τα οχήματα της παρ. 1 που εμφανίζονται «σε κίνηση» στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων της ΑΑΔΕ, τα δε οχήματα αυτά καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

      3. Προκειμένου για την έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας το όχημα πρέπει να τεθεί σε ακινησία εμπρόθεσμα, δηλαδή πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως αυτή προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις (πριν την 31/12 του προηγούμενου έτους από αυτό που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας) ή τη λήξη της παράτασης. Δήλωση ακινησίας μετά την έναρξη του έτους που αφορά, γίνεται δεκτή αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη για τις ανάγκες έκπτωσης από τέλη κυκλοφορίας.

     4. Η ύπαρξη οφειλών από τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος έτους ή προηγούμενων ετών δεν συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης για ηλεκτρονική θέση του οχήματος σε ακινησία. 5. Μετά την θέση του οχήματος σε ακινησία ηλεκτρονικά, τα στοιχεία κυκλοφορίας αφαιρούνται από το όχημα και φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος. Το όχημα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο, τα ακριβή στοιχεία του οποίου δηλώνονται υπευθύνως κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θέσης του οχήματος σε ακινησία. 

               Άρθρο 2

         Διαδικασία θέσης οχήματος σε ακινησία ηλεκτρονικά 

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος εισέρχεται στην εφαρμογή ηλεκτρονικής ακινησίας οχημάτων της ΑΑΔΕ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ - gov.gr). Για την είσοδο του χρησιμοποιεί τους προσωπικούς του κωδικούς TAXISnet, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020, και επιλέγει  .........

Δείτε ολόκληρη την Α.1304/2020 Eδώ.

1 σχόλιο:

  1. Καλή χρονιά, Καλώς ήλθατε στο 2021. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο με επιτόκιο μόλις 2% στο NOVA GLOBAL FINANCE για να ξεκινήσετε τη χρονιά.

    Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε απροσδόκητα έξοδα, ένα Δάνειο από τη NOVA GLOBAL FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

    Τα Nova Global Finances είναι ευέλικτα: μπορείτε να δανειστείτε έως και 10 εκατομμύρια ευρώ, με την κατάλληλη περίοδο αποπληρωμής να κυμαίνεται από 1 έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων ενοποίησης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις σας με επιτόκιο 2%.

    Αυτό που παίρνεις:
     Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά την έγκριση
     Ανταγωνιστικά επιτόκια
     Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
     Η δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου σας (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό κεφαλαίου του δανείου)
     Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
     Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο δικό σας βολικό μέρος και ώρα

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη! Επιχειρήσεις ή ιδιώτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με τη Nova Global Finances και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής, θα πρέπει να Στείλτε ένα email στη διεύθυνση (novaglobalfinances@gmail.com) Ή επικοινωνήστε με τον κ. Elliot στο whatsApp: +31642117819 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *