Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 8/2019-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 Δημοσιεύθηκε η Εγκύκλιος 8  Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕIΣΦΜΜ/141/230792 του ΕΦΚΑ με θέμα " Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προσώπων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις πολλαπλής απασχόλησης – Συμπληρωματικές οδηγίες " διευκρινίζοντια τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
   Mε τις διατάξεις του άρθρου 36 παρ. 1 & 2 του Ν.4387/2016 ρυθμίστηκε το καθεστώς εισφοροδότησης ασφαλισμένων που από 01/01/2017 και μετά ασκούν πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα, υπαγόμενοι στην ασφάλιση δύο ή περισσότερων π. Φορέων Κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, καθώς και ασφαλισμένων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και παράλληλα εξαρτημένη εργασία, υπαγόμενη στην ασφάλιση ενός π. Φορέα.

Με τα πιο πάνω σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την πιο πάνω Εγκύκλιο της Γ.Δ.Ε.Ε, εξειδικεύτηκαν οι ρυθμίσεις και δόθηκαν οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή τους.

Με την παρούσα παρέχονται, συμπληρωματικά προς την αριθμ. 50/2018 εγκύκλιο, οδηγίες για την εισφοροδοτική αντιμετώπιση εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα όταν:

     - Συντρέχει πολλαπλή υποχρέωση ασφάλισης λόγω άσκησης άλλης δραστηριότητας (μισθωτή εργασία, Ελεύθερο Επάγγελμα, Αυτοαπασχόληση)

       - Η ασφάλιση είναι μοναδική πλην π. ΟΓΑ, με επιπλέον εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα.


Δείτε ολόκληρη την  Εγκύκλιος 8   Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *