Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΑΑΔΕ- ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΑΔΕ
 Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατ’ εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και της ΠΟΛ.1033/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προέβη, στις 30 Απριλίου 2018, σε διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη, προκειμένου να εντοπισθούν τα οχήματα που κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα την ημερομηνία αυτή.

Η διασταύρωση πέραν των ηλεκτρονικών αρχείων της Α.Α.Δ.Ε., βασίστηκε στα αρχεία κυκλοφορούντων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των κλεμμένων οχημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των αποβιωσάντων του Υπουργείου Εσωτερικών, των ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και των ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Από τη διασταύρωση εντοπίστηκαν 436.653 ως πιθανά ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώνονται με μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Από την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 οι κάτοχοι μπορούν να προβούν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις διατάξεις παραβόλου.

Σημειώνεται ότι, ανάλογα με τον κυλινδρισμό του οχήματος, που εντοπίστηκε ανασφάλιστο με την ανωτέρω διασταύρωση, θα εμφανίζεται στην επιστολή και το αντίστοιχο ποσό, που θα πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να ασφαλισθεί. Τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις ποσά είναι τα ακόλουθα:


  •  Εκατό (100) ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250cc.

  •  Εκατόν πενήντα (150) ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251cc και άνω.

  •  Διακόσια (200) ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 cc.

  • Διακόσια πενήντα (250) ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 cc και άνω.


Υπενθυμίζεται ότι στις 22.02.2018 δημοσιεύτηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής, Πληροφοριακός Οδηγός για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, που αφορούν σε ανασφάλιστα οχήματα σε μια σειρά περιπτώσεων. Ο Πληροφοριακός Οδηγός και οι σχετικές διατάξεις έχουν αναρτηθεί στην ενότητα Ανασφάλιστα Οχήματα του ιστοτόπου της Α.Α.Δ.Ε.

Το κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος, που λαμβάνουν οι κάτοχοι των πιθανά ανασφαλίστων οχημάτων, όπου εμπεριέχονται οι απαραίτητες οδηγίες και πληροφορίες προς αυτούς για την πληρωμή του παραβόλου καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση που θεωρούν πως το όχημά τους περιλαμβάνεται μη ορθώς στον κατάλογο των ανασφαλίστων οχημάτων, περιλαμβάνει τα εξής: ......
Δείτε ολόκληρο το Δ.Τ. της ΑΑΔΕ. Eδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *