Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3190/1955 ΠΕΡΙ Ε.Π.Ε.

Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή  απο το Υπουργείο Οικονομίας και  Ανάπτυξης  Σ/Ν  με θέμα "Τροποποίηση του ν. 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και άλλες διατάξεις."
 Ειδικότερα,
 Τροποποιούνται - συμπληρώνονται διατάξεις του ν.3190/1955 αναφορικά με την λειτουργία των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), στα εξής κατά βάση σημεία:
1. Ορίζεται ότι η ονομαστική αξία των εταιρικών μεριδίων μίας Ε.Π.Ε. δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός (1) ευρώ.

2. Παρέχεται η δυνατότητα σύστασης Ε.Π.Ε. και με τη χρήση πρότυπου καταστατικού, αντί αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο που ισχύει σήμερα.
3. Αποσαφηνίζεται ότι η Ε.Π.Ε. αποκτά νομική προσωπικότητα μόνο με την εγγραφή της στο Εενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).
4. Εναρμονίζεται το καθεστώς δημοσιότητας των Ε.Π.Ε. με τις διατάξεις του ν.3419/2005 [καταργείται δηλαδή η λεγόμενη «διπλή» δημοσιότητα (μητρώο Ε.Π.Ε. & Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) που υφίσταται σήμερα και αντικαθίσταται από την ενιαία και ολοκληρωμένη δημοσιότητα εντός του Γ.Ε.ΜΗ.].
5. Προστίθεται στις αρμοδιότητες της συνέλευσης των εταίρων Ε.Π.Ε. και η πρόβλεψη περί αναβίωσης της εταιρείας.
6. Επικαιροποιείται το πλαίσιο σύνταξης, ελέγχου και δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων Ε.Π.Ε. εναρμονιζόμενο με την ισχύουσα νομοθεσία και τους υφιστάμενους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.
7. Παρέχεται η δυνατότητα σχηματισμού πρόσθετων αποθεματικών πέραν του τακτικού που προβλέπεται σήμερα.
8. Επανακαθορίζονται τα ποσοστά πλειοψηφίας των εταίρων Ε.Π.Ε., προκειμένου η συνέλευση αυτών να αποφασίσει την τροποποίηση της σχετικής εταιρικής σύμβασης.
9. Αίρεται ο περιορισμός προσυπογραφής του πρακτικού καταγραφής των αποφάσεων του μοναδικού εταίρου Μονοπρόσωπης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης αποκλειστικά από συμβολαιογράφο της έδρας της εταιρείας.
10. Επανακαθορίζεται το πλαίσιο αναφορικά με τη διαδικασία διάλυσης και εκκαθάρισης μίας Ε.Π.Ε. και εισάγεται η δυνατότητα αναβίωσής της.
11. Ορίζεται το καθεστώς εγκατάστασης υποκαταστημάτων ή πρακτορείων αλλοδαπών εταιρειών περιορισμένης ευθύνης με σαφή διαχωρισμό αυτών με έδρα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή χώρας του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) από τις αντίστοιχες εταιρείες τρίτης χώρας με τις πρώτες να μη χρειάζονται, εφεξής, την έκδοση σχετικής «απόφασης εγκατάστασης» από την αρμόδια εποπτική αρχή.          
  (άρθρα 1 - 13)
Δείτε το Σ/Ν Eδώ.
Δείτε την Αιτιολογική Έκθεση Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *