Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕ( ΑΠΟΦ. 1738/2017) ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις έκλεισαν, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές.
 Ετσι, όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι που έγιναν πλέον της πενταετίας ουσιαστικά ακυρώνονται, ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα που προσδοκούσε η Κυβέρνηση από τους ελέγχους αυτούς, αποτελούν προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.
 Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας με την απόφασή της, επανέλαβε τη θέση περί πενταετούς παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων που είχαν λάβει, κατά καιρούς, τα Τμήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας η άλλα διοικητικά δικαστήρια.
 Ετσι με την υπ΄αριθμόν 1738 του 2017 απόφαση τηςΟλομέλειας του ΣτΕ με Πρόεδρο τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Νικολαου, αποφασίστηκε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις της παραγραφής είναι αντισυνταγματικές.        .......    
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της καθημερινής.
http://www.kathimerini.gr/915857/article/epikairothta/ellada/sto-arxeio-stelnei-to-ste-xiliades-ekkremeis-forologikes-ypo8eseis 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *