Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΕ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, συζήτησε διεξοδικά το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.
Πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα.
Οι νέες αλλαγές, που προωθούνται, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, οι υπόχρεοι, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί των εισφορών αυτών.
Πολύ απλά, οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η συμφωνία της κυβέρνησης στο αίτημα των δανειστών προς αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύει ότι τα πάντα είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων, και τώρα σερβίρονται σταδιακά.
Καλούμε την Κυβέρνηση να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη διάταξη και να μας εξηγήσει το πώς θεωρεί ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας - και ειδικά ο συνεπής - μπορεί να συνεχίσει να επιχειρεί, υπό αυτές τις συνθήκες.
Τέλος, και με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εργασίας, εμπνευστή του ασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμο, κ. Κατρούγκαλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό, που αμφισβήτησε εκ νέου τα στοιχεία που παρουσίασε από την πρώτη στιγμή το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συνεχίζοντας τα συνήθη ψεύδη του, δηλώνουμε ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στο συνεχιζόμενο κατήφορό του.
Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς.
Το ΟΕΕ, ως θεσμοθετημένος οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές του μελέτες, με αληθή στοιχεία και πραγματικά δεδομένα, έξω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα, προασπίζοντας το θεσμικό του ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *