Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΥΠΟΥΡ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΟ 2018 ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ


Δελτίο Τύπου /Υπουρ.  Εργασίας
Ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο του σπορ, τη διαστρέβλωση. Επικαλούμενος συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, κάνει λόγο για «νέες εξοντωτικές εισφορές».
Προφανώς ο τομεάρχης της ΝΔ δεν μπήκε στον κόπο ούτε να ακούσει αλλά ούτε και να διαβάσει τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας. Υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους.
Η Υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή της δήλωσε ότι «για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα». Αυτό στη γλώσσα του κ. Βρούτση λέγεται «κυνική ομολογία περί νέων αυξήσεων».
Όσο για τα «μαγειρεμένα» παραδείγματα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν ούτε τις εκπτώσεις που ήδη εφαρμόζονται με τον ν.4387/2016 αλλά ούτε και όσες θα ισχύσουν το 2018, δεν χρήζουν άλλου σχολιασμού. Το ίδιο ισχύει και για το νεολογισμό «μικτό καθαρό εισόδημα».
Κανείς, εξάλλου, δεν αμφισβητεί πλέον -επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία και έρευνες όπως αυτή της ΕΣΕΕ- ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς, παρά τις αντίστοιχες «κραυγές» της ΝΔ και του τομεάρχη της προ μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *