Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΜΕ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατατέθηκαν στην Βουλή δύο (2) τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας στο Νομοσχέδιο του Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα " Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης» και άλλες διατάξεις."
Ειδικότερα,
 - Με την τροπολογία  Α.1023/11 24.4.2017 " Καθιέρωση με νόμο αντί με υπουργική απόφαση που ισχύει σήμερα της 1ης Μαΐου, ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας." 
Καθιερώνεται με νόμο αντί με υπουργική απόφαση που ισχύει σήμερα, η 1 Μαίου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι η ανωτέρω αργία, μετατίθεται σε άλλη εργάσιμη ημέρα εφόσον συμπίπτει με Κυριακή (μέχρι σήμερα ίσχυε μόνο για την Κυριακή του Πάσχα).
-Με την τροπολογία  Α. 1024/12 24.4.2017" Σύσταση Τμήματος Αντιμετώπισης της Αδήλωτης Εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (Α.Σ.Ε.)."
 Με την υπόψη τροπολογία συστήνεται Τμήμα Αντιμετώπισης της Αδήλωτης Εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (Α.Σ.Ε.) (σήμερα στο Α.Σ.Ε. υφίστανται 4 τμήματα) και ορίζονται η σύνθεση και οι αρμοδιότητες του.
Το συγκεκριμένο Τμήμα θα προσανατολίζεται στην έρευνα, την πρόληψη, τη μελέτη και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *