Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ

 Μαραθώνιες διαβουλεύσεις, μεταμεσονύχτιες συσκέψεις, μάχες με όπλο τους αριθμούς οδήγησαν στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς έπειτα από ένα «καυτό» δεκαήμερο. 
Βασικό εμπόδιο παραμένει το Εργασιακό, καθώς και οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ λειτουργούν ανασταλτικά στο οριστικό κλείσιμο του πακέτου.     
Οι παρεμβάσεις στο αφορολόγητο όριο «κλείδωσαν» στο 1% του ΑΕΠ το 2019, που σημαίνει ότι θα ξεκινά από τα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και θα αυξάνεται σταδιακά- πάνω από τα 5.900 ευρώ - για τις οικογένειες με παδιά.   
Τα ισόδύναμα θα περιλαμβάνουν μεγάλο αναπτυξιακό πακέτο, μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον προβλέπονται μέτρα για την στήριξη των συνταξιούχων και δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Το Ταμείο δέχθηκε την υπεραπόδοση των εσόδων για το 2016 και πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κένό το 2017 και το 2018.  
Οι επαφές συνεχίζονται εξ αποστάσεως και μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν δύο με τρεις τηλεδιασκέψεις του κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος εν όψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

πηγή το έθνος της κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *