Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Πλήγμα για 7 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι απώλειες ως 30% από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Πόσο αυξάνονται οι εισφορές. Οι αλλαγές για μισθωτούς και «μπλοκάκια» και οι μεγάλοι χαμένοι.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, εξετάζονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται από σήμερα και εφεξής, καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το νέο Ασφαλιστικό, ο νόμος 4387/2016 πλέον, με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος- Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις».
Αυτό σημαίνει ότι οι νέες συντάξεις που θα εκδίδονται στο εξής, θα προκύπτουν με διαφορετικό τρόπο υπολογισμού, με Εθνική Σύνταξη στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και ανταποδοτική σύνταξη, με νέα ποσοστά αναπλήρωσης και υπολογισμό με βάση τις συντάξιμες αποδοχές από το σύνολο του εργατικού βίου του δικαιούχου και όχι η καλύτερη πενταετία, της τελευταίας δεκαετίας, όπως ίσχυε έως τώρα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Όλα αυτά οδηγούν και μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάνουν και το 30%.  ....
Δείτε ολόκληρο το άρθρο του euro2day.gr
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1420265/se-efarmogh-to-neo-asfalistiko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *