Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2016

Στα πλαίσιο της δευτερολογίας του  στη βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του taxisnet για τις δηλώσεις εισοδήματος.
"Μόλις πάρει ΦΕΚ το νομοσχέδιο στο οποίο βρίσκονται οι τροπολογίες, και αυτό απ' ότι ενημερώθηκα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα (Την Τρίτη θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια), θα ανοίξει η εφαρμογή των δηλώσεων" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Βεβαίως θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2016, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και θα είναι από ένα ύψος και πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά, στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.
Επίσης ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.
«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί. Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες» είπε χαρακτηριστικά.
«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, "τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα"», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.
πηγή.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *