Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

12o ΑTHENS TAX FORUM 2016

Πραγματοποιείται σήμερα  Πέμπτη 10 Μαρτίου  2016 στο  Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental το 12ο Athens Tax  Forum  του The American-Hellenic Chamber of Commerce με θέμα " ΧΡΗΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Εργαλείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης|" Το  πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει  5 ενότητες. 
ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Επίλυση φορολογικών διαφορών, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ:
Ασύμφορη καθ’όλα η ασφυκτική φορολογική πολιτική, εγκλωβισμένη στη μονόπλευρη αύξηση δημοσίων εσόδων 
ΕΝΟΤΗΤΑ III: 
Φορολογία και Επιχειρήσεις -Ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας  Πάνελ Επιχειρηματιών 
 ΕΝΟΤΗΤΑ IV:
Το έλλειμμα «δράσης» για διεύρυνση και προστασία της φορολογικής βάσης – Ανάγκη για
εύστοχες επιλογές μέτρων και χρήση προωθημένων μεθόδων/εργαλείων αντιμετώπισης   
 ΕΝΟΤΗΤΑ V:
Ο νέος επενδυτικός νόμος και η απαιτούμενη αρχιτεκτονική του για τη διαμόρφωση
καινοτόμου, ανταγωνιστικού και κοινωνικά δίκαιου μοντέλου ανάπτυξη
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την έναρξη  του FORUM θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής, ενώ το κλείσιμο  θα γίνει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. T. Αλεξιάδη.
- Γ. Πιτσιλής. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνταξη του νομοσχεδίου για τη νέα ανεξάρτητη φορολογική αρχή εσόδων, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και η οποία θα λογοδοτεί μόνο στη Βουλή.
- Τ. Αλεξιάδης. "Τρίτη εισάγεται η σχετική διάταξη για την καταβολή του φόρου σε πολλές δόσεις και αμέσως ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών Δηλώσεων. Ακολουθούν τα νομοσχέδια για το λαθρεμπόριο καυσίμων και για την  εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, και η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το περιουσιολόγιο δεν θα αποτελέσει την βάση για την υποβολή νέας φορολογίας αλλά θα είναι εργαλείο για την φορολογική Διοίκηση. Το 2016 θα προχωρήσουμε  σε πολλές αλλαγές για να πάμε σε ένα φορολογικό σύστημα  σταθερό και αποτελεσματικό."
Οι εργασίες του συνεδρίου έληξαν με επιτυχία και τα συμπεράσματα του θα υποβληθούν στην Φορολογική Διοίκηση για τα περαιτέρω.
Κατόπιν ακολούθησε δεξίωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *