Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ Τ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΕΕ

Το απόσπασμα της ομιλίας μου στην ημερίδα του ΟΕΕ με θέμα «Προϋπολογισμός 2016: προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάπτυξη» στις 5.12.2015 είναι:
 «… Μετά το περιουσιολόγιο ή και μαζί, θα έχουμε μικρές αλλαγές στα εισοδήματα του 2015. Λίγες αλλαγές γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις τον Φεβρουάριο και θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους λογιστές να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι και να μη ξαναζήσουμε το 2016 ότι το 2015, δηλαδή να έχουμε συνεχώς φορολογικές δηλώσεις. Θέλουμε να τελειώσουν πολύ νωρίς οι δηλώσεις, ώστε να ξεκινήσει πολύ νωρίς ο ΕΝΦΙΑ και να μοιράσουμε πολύ σωστά τις φορολογικές υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Ορισμένοι, μας κατηγορούν γι αυτό, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζονται οι νόμοι και να μοιράζονται σωστά οι φορολογικές υποχρεώσεις και να μη μαζεύονται όλες (όπως το 2015 και το 2016), στο τέλος του χρόνου. Μέσα στο 2016 θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές σ’ ότι αφορά τη φορολογία και των φυσικών και των νομικών προσώπων με νομοσχέδια που θα έρθουν και θα προσπαθήσω να κάνω το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό…»
Από απλή ανάγνωση του κειμένου και ο πλέον φανατικός και εμπαθής επικριτής, μπορεί να καταλάβει ότι τα σημερινά δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις μερίδας του Τύπου, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Ας σταματήσουν επιτέλους να ανακαλύπτουν σενάρια καταστροφολογίας ορισμένοι, για να κρύψουν την πολιτική τους προπαγάνδα. Αν δεν κατάλαβαν ότι ήδη έχουν διαψευσθεί αρκετές φορές (π.χ. φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) ας κάνουν υπομονή, για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *