Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛ.1250/2015-ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ & ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤ Φ.Π.Α ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

Με  την  Πολ.1250/9.11.2015 της  Γ.Γ.Δ.Ε  του  ΥΠΟΙΚ με θέμα " Δασμολογική κατάταξη και προσδιορισμός συντελεστή Φ.Π.Α. ορισμένων δημητριακών"  διευκρινίζονται  τα  ακόλουθα.
Ειδικότερα
Η δασμολογική κλάση 1104, περιλαμβάνει «σπόρους δημητριακών, όπως π.χ. σπόρους βρώμης, σιταριού, σίκαλης, καλαμποκιού, κριθαριού κ.α., αλλιώς επεξεργασμένους (π.χ. με μερική απόξεση του περικαρπίου, πλατυσμένους, σε νιφάδες, με ολική σχεδόν απόξεση του περικαρπίου και στρογγυλεμένα τα δύο άκρα τους, τεμαχισμένους ή σπασμένους), με εξαίρεση του σπόρους ρυζιού της κλάσης 1006, καθώς και τα φύτρα δημητριακών ολόκληρα, πλατυσμένα, σε νιφάδες ή αλεσμένα», δηλαδή περιλαμβάνει όλα τα μη παρασκευασμένα προϊόντα που προέρχονται από το άλεσμα των δημητριακών, με εξαίρεση τα αλεύρια (κλάσεις 11.01 και 11.02), τα πλιγούρια, τα σιμιγδάλια και τα συσσωματώματα με μορφή σβόλων (πελέτες) (κλάση 11.03) και τα υπολείμματα (κλάση 23.02). Ως υπολείμματα, σύμφωνα με το κείμενο της δασμολογικής κλάσης 2302, χαρακτηρίζονται τα «πίτουρα εν γένει και άλλα υπολείμματα, έστω και συσσωματωμένα με τη μορφή σβόλων (pellets), από το κοσκίνισμα, το άλεσμα ή άλλες κατεργασίες των δημητριακών ή οσπριοειδών». ............
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1250/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *