Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ Α.Φ.Μ. ΓΙΑ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/Γ.Γ.Δ.Ε
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε απόφαση με την οποία ορίζεται η διαδικασία αναστολής της χρήσης Α.Φ.Μ. για ενδοκοινοτικές συναλλαγές (VIES).
Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε σειρά δράσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής από κυκλώματα που εμπλέκονται σε απάτη τύπου carousel.
Η αντιμετώπιση του είδους αυτού της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω, μεταξύ άλλων και του ύψους της, το οποίο στην περίπτωση της Ελλάδας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Με την εν λόγω απόφαση εξειδικεύονται οι προϋποθέσεις αναστολής της χρήσης Α.Φ.Μ. στη βάση VIES για την διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών, περιγράφονται οι ενέργειες της φορολογικής διοίκησης προς τον σκοπό αυτό καθώς και οι συνέπειες της αναστολής.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις ενέργειες για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων από την φοροδιαφυγή, την φοροαποφυγή και ειδικότερα την απάτη στον Φ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *