Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΟΛ.1120/2015-ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΚΠΤΩΣΗ 2% ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ

Με την Πολ.1120/15.6.2015 της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ με θέμα  " Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 2 του ν.4328/2015 περί τροποποίησης των διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013)" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
Τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που θεωρούνται ότι έχουν αποκτηθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου και τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, επιτρέπεται να μη συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα. Η εκχώρηση γίνεται με δήλωση του υπόχρεου σε φόρο, η οποία υποβάλλεται στον αρμόδιο για την παραλαβή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός του Προϊστάμενο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας πριν την εμπρόθεσμη υποβολή της ετήσιας δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του φορολογικού έτους που αφορά. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή.
Επίσης θεσπίζεται έκπτωση φόρου για  εφάπαξ καταβολή  2%  στα φυσικά και  νομικά πρόσωπα , και περιορίζεται στο 1/4 η προκαταβολή φόρου για όσους υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά και ασκούν αγροτική δραστηριότητα. ...
Δείτε ολόκλητη την Πολ.1120/2015.
https://drive.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pbXFpaExrTmtfTlk/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *