Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ... ΛΑΧΕΙΟ-ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Στο κυνήγι της ...«τυχερής απόδειξης» με κληρώσεις χρηματικών ποσών που θα φθάνουν έως τις 10.000 ευρώ κάθε μήνα θέλει να βάλει η κυβέρνηση τους φορολογούμενους για να ζητούν και να παίρνουν αποδείξεις σε όλες τις συναλλαγές τους.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοντέλο «λοταρίας» με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων και την τόνωση των εσόδων περίπου κατά 500 εκατ. ευρώ. Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ήδη σε Πορτογαλία, Σλοβακία και Μάλτα. Μάλιστα στην Πορτογαλία σημειώνει μεγάλη επιτυχία καθώς αποφέρει πρόσθετα έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Εφόσον λοιπόν η κυβέρνηση και η τρόικα συμφωνήσουν για τα μέτρα του 2015, το σύστημα της «λοταρίας» θα εφαρμοσθεί άμεσα.
Το σχέδιο που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος θα αποστέλλει στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του κινητού τηλεφώνου του, με μήνυμα sms ή μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet τον αριθμό κάθε απόδειξης που έχει συλλέξει. Έτσι θα μπορεί να μετέχει σε κληρώσεις χρηματικών ποσών. Ο αριθμός της κάθε απόδειξης, τον οποίο θα αποστέλλει ο φορολογούμενος, θα μετέχει στην κλήρωση ως «λαχνός». .......

Δείτε ολόκληρο το  άρθρο της ημερήσιας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113403769

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *